VŠĮ „GYVI GALI“ PRIVATUMO POLITIKA

VšĮ „Gyvi gali“ (juridinio asmens kodas – 305881595; toliau – „Gyvi gali“ arba Įstaiga) yra ne pelno siekianti nevyriausybinė gyvūnų teisių organizacija.

Ši Privatumo politika nurodo, kokius asmens duomenys, kokiu tikslu ir pagrindu Įstaiga tvarko bei kokias teises, susijusias su jūsų asmens duomenimis, jūs turite.

Ši privatumo politika gali būti keičiama be atskiro pranešimo asmenims, kurių duomenis tvarkome. Su šia politika ar jūsų asmens duomenimis susijusiais klausimais su Įstaiga galite susisiekti el. paštu [email protected] arba telefonu +37069977141.

Kokius asmens duomenis renkame

Mes renkame Įstaigos internetinių platformų (www.gyvigali.lt, www.norigali.lt, www.facebook.com/GyviGali, www.instagram.com/gyvigali ir kitų Įstaigos valdomų platformų) lankytojų ir Įstaigos rėmėjų asmens duomenis: vardą, pavardę, el. pašto adresą, telefono numerį, banko sąskaitos numerį, kitą informaciją, kurią jūs mums pateikiate.

Kokiais tikslais renkame asmens duomenis

Asmens duomenis renkame šiais tikslais:

  • komunikacijos: norėdami jums siųsti naujienlaiškius, paprašyti suteikti finansinę ar kitokią paramą Įstaigos veiklai, pakviesti į renginį ar kitais su mūsų veikla susijusiais klausimais;
  • paramos tvarkymo: norėdami priimti finansinę ar kitokią paramą, vykdydami paramos apskaitą, susisiekti kilus nesklandumams ar įvykus klaidai teikiant paramą, norėdami atsisakyti mums skirtos paramos ar kitais su parama Įstaigai susijusiais klausimais;

Kokiu teisiniu pagrindu renkame asmens duomenis

Asmens duomenis renkame ir tvarkome šiais ES Bendrajame duomenų apsaugos reglamente 6 straipsnyje 1 punkte nustatytais teisiniais pagrindais:

  • a) dalyje nustatytu pagrindu – jūsų sutikimu, kurį išreiškėte pateikdami pranešimą, šio pranešimo pateikimo ir/ar komunikacijos tikslais;
  • c) dalyje, numatytu pagrindu – Įstaigai taikomomis teisinėmis prievolėmis (mokesčių apskaitos, duomenų teikimo valstybinėms institucijoms tikslais);
  • f) dalyje nustatytu pagrindu – siekdami teisėto Įstaigos interesų įgyvendinimo.

Kas turi prieigą prie Įstaigos saugomų asmens duomenų

Įstaigos surinktus asmens duomenis, jeigu tai yra reikalinga, gali matyti ir/ar susipažinti Įstaigos darbuotojai ir savanoriai.

Surinkti asmens duomenys gali būti perduoti šiems tretiesiems asmenims: Įstaigai buhalterinę apskaitą paslaugas teikiančioms įmonėms, mokėjimo paslaugų teikėjams.

Kiek laiko saugome asmens duomenis

Asmens duomenis saugome tiek laiko, kiek to reikalauja duomenų tvarkymo tikslai.

Su jūsų asmens duomenimis susijusios teisės

Jūs turite teisę:

  • bet kuriuo metu atšaukti sutikimą tvarkyti jūsų asmens duomenis;
  • prašyti, kad Įstaiga leistų susipažinti su jūsų asmens duomenimis ir juos ištaisytų arba ištrintų, arba apribotų duomenų tvarkymą;
  • nesutikti, kad duomenys būtų tvarkomi;
  • į duomenų perkeliamumą (turite teisę prašyti jūsų asmens duomenis pateikti arba perduoti kitam duomenų valdytojui);
  • pateikti skundą priežiūros institucijai – Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai (įstaigos kontaktus galite rasti https://vdai.lrv.lt).

Slapukai

Siekdami užtikrinti sklandų ir efektyvų mūsų interneto svetainių veikimą ir pagerinti jūsų patirtį lankantis mūsų svetainėse, naudojame slapukus (angl. cookies). Slapukai – tai informacijos dalys, kurios automatiškai sukuriamos naršant svetainėje. Slapukai yra saugomi jūsų kompiuteryje ar kitame įrenginyje.

Jūs galite pasirinkti, ar norite priimti slapukus, atšaukti sutikimą naudoti slapukus, pakeisdami naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. 

Slapukų pagalba surinktą informaciją naudojame šiais tikslais:

  • Norėdami užtikrinti sklandų svetainių veikimą. Pavyzdžiui, tam naudojami slapukai, kurie prisimena jūsų kalbos pasirinkimą svetainėje.
  • Naudojimo analizei – statistinių duomenų apie mūsų svetainėse apsilankiusių vartotojų naudojimąsi svetaine kaupimui. Taip pat galime rinkti informaciją iš siunčiamų naujienlaiškių, norėdami sužinoti, kaip dažnai naujienlaiškiai buvo atidaryti ir juose esančios nuorodos buvo paspaustos.
  • Tikslingesnei reklamai užtikrinti – galime rinkti informaciją tam, kad teiktume tam tikrai naršyklei skirtą reklamą ar turinį. Pavyzdžiui, galime nustatyti nerodyti reklamos, kuri kviečia prisijungti prie mūsų organizuojamo renginio ar projekto, toms naršyklėms, per kurias jau buvo užsiregistruota į tą renginį ar projektą.

Naudojame šiuos slapukus:

  • has_js – šis slapukas nustato, ar vartotojo naršyklė palaiko javascript programavimo kalbą. Galiojimo terminas: iškart po naršyklės uždarymo.
  • _ga – šį slapuką naudoja įrankis „Google Analytics“, kad įvertintų vartotojo apsilankymo tikslus, parengtų ataskaitas apie tinklalapio aktyvumą svetainių operatoriams, kad šie galėtų pagerinti kliento patirtį lankantis svetainėje. Galiojimo terminas: pateikus sutikimą, 2 metai.
  • _gid – šis slapukas naudojamas „Google Analytics“, siekiant atpažinti asmenį. Galiojimo terminas: pirmo įėjimo į puslapį metu, 2 dienos.
  • staticxx.facebook.com – Slapukas skirtas užtikrinti sklandų integruotų facebook paslaugų veikimą. Plačiau: https://www.facebook.com/policies/cookies/ Galiojimo terminas: 3 mėnesiai.